30/6/10

Αρνείται τα πάντα η Χριστινάκη

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για όσα λαμβάνουν χώρα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται. Οι λέξεις «πλαστογραφία» και «ψευδορκία», σχετικά με τα συμπεράσματα της ΕΔΕ που καταλογίζει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε πέντε άτομα για την υπόθεση Χριστινάκη και τα οποία αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες η «Κ», ακούγονται όλο και πιο έντονα στους διαδρόμους (ηλεκτρονικούς και μη) της Σχολής. Οπως όλα δείχνουν, το θέμα θα επιλυθεί στα δικαστήρια.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η εκλογή της κόρης της κοσμήτορος της Σχολής, κ. Ελένης Χριστινάκη, και του καθηγητή Παναγιώτη Χριστινάκη, Ειρήνης, στη θέση της καθηγήτριας. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο τότε πρόεδρος του Τμήματος, Κ. Κατερέλος, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο κ. Π. Χριστινάκης έκανε εν πολλοίς ό,τι ήθελε στο Τμήμα, ωστόσο όλο και πιο έντονες είναι οι φήμες που ακούγονται για αλλοίωση των πρακτικών των σχετικών συνεδριάσεων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και τα δύο εκλεκτορικά σώματα στις κρίσεις της Ειρήνης Χριστινάκη σε επίκουρο και σε καθηγήτρια υπολογίζονται σε 17, από τα οποία τα επτά μέλη ήταν εξωτερικοί εκλέκτορες από άλλα πανεπιστήμια. Ολοι ψήφισαν θετικά για την αξία της διατριβής της υποψήφιας. Στα συμπεράσματά της, άλλωστε, η επιτροπή που διενήργησε την ΕΔΕ σημειώνει ότι οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις διαδικασίες εκλογής της ίδιας, δεν μειώνουν την αξία της εργασίας της.
Παρά τα όσα αναφέρει το σχετικό πόρισμα, επίσης, στελέχη της Σχολής διευκρινίζουν ότι ο γιος της οικογένειας, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, δεν έχει εγγραφεί ποτέ στα μητρώα υποψηφίων διδακτόρων.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου