1/7/10

Μετατάξεις εκπαιδευτικών

Στόχος να καλυφθούν τα κενά με εκπαιδευτικούς που είναι «διασκορπισμένοι» σε υπηρεσίες και γραφεία

Aγώνα δρόμου κάνει το υπ. Παιδείας προκειμένου να συγκεντρώσει εκπαιδευτικούς, που είναι «σκορπισμένοι» σε διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να υπηρετήσουν στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά και να μην υπάρχουν κενά. 

Με δεδομένο ότι φέτος οι διορισμοί εκπαιδευτικών (μόνιμοι και αναπληρωτές) στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι μειωμένοι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν αποδυθεί σε αγώνα «συγκέντρωσης» δασκάλων και καθηγητών, ώστε τον Σεπτέμβριο να μη βρεθούν μπροστά σε σοβαρά κενά, που θα εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Ηδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Β. Κουλαϊδής, έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας από τους διευθυντές να προβούν σε μετατάξεις υπαλλήλων, όπου αυτό είναι εφικτό. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι «στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με πλήρη εξοπλισμό και το διδακτικό υλικό έγκαιρα στη διάθεση των μαθητών και των διδασκόντων».

Ο γ.γ. ζητά επίσης να μάθει πόσοι εκπαιδευτικοί πλεονάζουν σε κάθε Περιφέρεια κατά ειδικότητα, οι οποίοι, αν μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις, δεν θα προκύψει ανάγκη εγγραφής νέων πιστώσεων για διορισμό αντίστοιχων ειδικοτήτων εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Θέμα ωστόσο υπάρχει και με τις κενές θέσεις διοικητικού προσωπικού τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης. Οπως αναφέρεται μάλιστα στην εγκύκλιο, «επειδή τα κενά αυτά λειτουργούν ανασταλτικά στο έργο της βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών στην Εκπαίδευση, το υπουργείο προγραμματίζει να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να καλύψει κενές διοικητικές θέσεις με μετάταξη από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των μονάδων Διοίκησης της Εκπαίδευσης, πλεονάζουν. Πριν την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης απαιτείται έγκριση του Γ.Λ.Κ. ότι οι μετατάξεις αυτές δεν δημιουργούν ανάγκη νέου διορισμού εκπαιδευτικού όμοιας ειδικότητας και κατά συνέπεια εγγραφή νέων πιστώσεων».
Σήμερα, πάντως, (11 π.μ.) αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση στο εργασιακό τους καθεστώς. Οι αδιόριστοι λένε όχι στον θεσμό του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί, να μην καταργηθεί η προϋπηρεσία τους, και να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
Πηγή: Έθνος (Νικολ. Τρίγκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου