ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως, φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας πιάστηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κρίση που προκαλεί η μαζική έξοδος εκπαιδευτικών σε πρόωρη συνταξιοδότηση, προκειμένου να αποφύγουν τις ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δραστική περικοπή των προσλήψεων εκπαιδευτικών δημιουργείται διαλυτικό κλίμα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.
Η ΣΥΜΠΤΥΞΗ τμημάτων και ο συνωστισμός μαθητών σε μία τάξη δεν μπορούν να θεωρηθούν λύση, καθώς υποβαθμίζει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το υπουργείο Παιδείας έχει ύψιστο καθήκον να αποτρέψει την είσοδο και του κρίσιμου τομέα της εκπαίδευσης σε τροχιά παρακμής.
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ της δημόσιας εκπαίδευσης που αφορά τους πολλούς αποτελεί μία από τις πιο βάρβαρες μορφές κοινωνικής διάκρισης, ενώ είναι και άδικη, καθώς διαλύει κάθε έννοια ισότητας ευκαιριών μεταξύ των πολιτών.ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ μία φορά αποδεικνύεται πόσο εύκολη είναι η κατάστρωση μεγαλόπνοων σχεδίων και οραματικών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, των ηλεκτρονικών τάξεων και των διαδικτυακών βιβλίων, που διαρκούν συνήθως από την ημέρα της εξαγγελίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Γιατί τότε αρχίζει η σχολική χρονιά και γυρνάμε και πάλι στον μαυροπίνακα, μπροστά στον οποίο φέτος πιθανόν να μην έχουμε καν και δάσκαλο.
ΔΕΝ ΘΑ διαφωνήσει κανείς με τον κ. Παπανδρεου όταν πολύ συχνά δηλώνει ότι η νέα γενιά, η εκπαίδευσή της, η αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας είναι αυτά που θα θωρακίσουν την Ελλάδα σε μια νέα πορεία ανόρθωσης. Οτι η παιδεία είναι η μεγάλη επένδυση της χώρας για το μέλλον.
ΑΣ ΚΑΝΕΙ, λοιπόν, η κυβέρνηση τώρα το ελάχιστο που της αναλογεί.
Πηγή: Έθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου