20/7/10

Βούλα: είκοσι έξι χρόνια περιμένουν Γυμνάσιο-Λύκειο


Οι κάτοικοι της Βούλας περιμένουν -εδώ και δεκαετίες- την ανέργεση του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή τους σε οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί από το '84 χώρος για ανέγερση σχολείου.

Από τη συγκέντρωση και το συμβολικό κλείσιμο της λ. Βουλιαγμένης, στις 30 Απριλίου Αν και έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει καταβάλει το απαιτούμενο ποσό για να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη. Τη στιγμή μάλιστα που στις 18 Αυγούστου λήγει η τρίτη και τελευταία νομική διαδικασία απαλλοτρίωσης του χώρου, κάτι που σημαίνει ότι αν ο ΟΣΚ δεν πληρώσει μέχρι τότε, ο χώρος έκτασης οκτώ στρεμμάτων χάνεται οριστικά.
Ο Δήμος Βούλας, με πληθυσμό που αγγίζει τους 45.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει ιδιαίτερο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία του. Αρκεί ν' αναφερθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο έχουν μετατρέψει τη βιβλιοθήκη, το γραφείο των καθηγητών και τις αποθήκες σε αίθουσες διδασκαλίας ώστε να χωρέσουν όλοι οι μαθητές!
Συγκέντρωση και συμβολικό κλείσιμο της λ. Βουλιαγμένης -με αίτημα να γίνει επιτέλους το σχολείο- είχαν πραγματοποιήσει στις 30 Απριλίου γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, η ΕΛΜΕ της Νότιας Αθήνας μαζί με τον δήμαρχο Βούλας Γιώργο Μάντεση, τον πρόεδρο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Την ημέρα της συγκέντρωσης ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης (ο ΟΣΚ υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών) έστειλε επιστολή τόσο προς τον δήμαρχο Βούλας όσο και προς την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας με την οποία δεσμεύτηκε για την καταβολή του ποσού.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΣΚ είχε προσφύγει στο Εφετείο ζητώντας τη μείωση του ποσού, η απόφαση όμως βγήκε τον περασμένο μήνα με το ποσό να παραμένει το ίδιο: 1.500 ευρώ ανά μέτρο, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία. Ωστόσο, ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρει στην επιστολή του ότι «το υπουργείο Οικονομίας έχει διασφαλισμένους τους πόρους και θα καλύψουμε αυτήν τη δαπάνη, όποια και να είναι η απόφαση του Εφετείου, γιατί πρόκειται για επιτακτική ανάγκη».
«Παρά τη γραπτή δέσμευση του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη ότι όποια και να είναι η απόφαση του Εφετείου θα καταβληθεί το ποσό για να μη χάσουμε το οικόπεδο, ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, αν και η απόφαση του Εφετείου έχει βγει από τον Ιούνιο. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου αποφασίστηκε να ζητήσουμε συνάντηση με τον υφυπουργό. Εδώ και μία εβδομάδα περιμένουμε απάντηση. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, περιμένουμε σχεδόν 30 χρόνια το σχολείο, όταν μάλιστα φέτος -λόγω της οικονομικής κρίσης- ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία της περιοχής μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα», λέει στην «Ε» η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βούλας Μαριάννα Μαυραγάννη.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Ναυσικά Καραγιαννίδη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου