6/7/10

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα «Νέα σχολεία»

Την ένταξη του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ΕΕΟΑ, υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Το μάθημα θα διδάσκεται από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο ενώ όπως ανακοινώθηκε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διδασκαλία σε 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα.
Αποφασίστηκε δε, η συνεργασία των δύο υπουργείων για την αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα ώστε και σε πρακτικό επίπεδο οι μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για να δώσουμε στην κοινωνία τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρία στην ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσουν τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων ύστερα από επισκέψεις τους να αποκτήσουν και πρακτική εκπαίδευση στη ασφαλή κυκλοφορία”, είπε ο υπουργός Υποδομών. 
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας ενώ ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών απευθυνόμενο σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών όπως και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου