15/7/10

Αυξημένο ενδιαφέρον Ελλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία

Ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων ενδιαφέρεται να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, σύμφωνα με στοιχεία ομογενειακών οργανώσεων αλλά και της εφημερίδας "Νέου Κόσμου".
    Η εφημερίδα αναφέρει πως καθημερινά παίρνει μηνύματα, από την Ελλάδα, ανθρώπων που θέλουν να εγκατασταθούν στην Αυστραλία και ζητάνε πληροφορίες.
    Τα ίδια αναφέρει και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, όπως και άλλες ομογενειακές οργανώσεις.
    Τους ισχυρισμούς των οργανώσεων, ότι έχει παρατηρηθεί μια σημαντική τάση μετανάστευσης προς την Αυστραλία, συμμερίζεται και το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης, που υποστηρίζει ότι αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Αυτό ανέφερε στο "Νέο Κόσμο" η κ. Κάθριν Μέιν, υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας. 
    Όπως προκύπτει, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα, πολλοί Έλληνες επιστήμονες και ειδικευμένοι επαγγελματίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να μεταναστεύσουν.
    Η κ. Μέιν ανέφερε ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων για βίζα που δέχθηκε το υπουργείο, για το οικονομικό έτος 2009 - 2010. Ωστόσο, σύμφωνα με την εμπειρία της, το τελευταίο εξάμηνο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, μέσα από το πρόγραμμα Υποδοχής Ειδικευμένων Μεταναστών, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. 
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου