11/7/10

Νόμιμο δικαίωμα η ευρυζωνικότητα στη Φινλανδία

 Η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανάγει την ευρυζωνική πρόσβαση σε νόμιμο δικαίωμα των πολιτών της.


Από την 1η Ιουλίου, κάθε Φιλανδός θα έχει το δικαίωμα για πρόσβαση στο ευρυζωνικότητα ταχύτητας τουλάχιστον 1 Mbps. Επιπλέον, η χώρα έχει δεσμευτεί να προσφέρει σε όλους του πολίτες ταχύτητες σύνδεσης μέχρι 100 Mbps, έως το 2015. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, όλοι οι πάροχοι στη χώρα είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουν την ελάχιστη ταχύτητα πρόσβασης που προσφέρουν ώστε να είναι σύμφωνοι με τη νομοθεσία.

Σε συνέντευξη του στο BBC, η υπουργός επικοινωνιών της χώρας, Σούβι Λίντεν, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη ρύθμιση: «Σκεφτήκαμε το ρόλο που παίζει το Ίντερνετ στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν ξεπεράσει πια τον απλό ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα». Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότερο από το 96% του πληθυσμού διαθέτει σύνδεση στο Ίντερνετ.
Σε ότι αφορά τον παράνομο διαμοιρασμό αρχείων, η Λίντεν εξήγησε ότι η χώρα του ακολουθεί μια πιο ήπια τακτική από αυτή στη Βρετανία και τη Γαλλία. «Οι πάροχοι θα στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές σε όσους παρανομούν, αλλά δε σκοπεύουμε να διακόψουμε τη σύνδεση τους».
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου