18/7/10

Μια ελληνική παραλία μετακόμισε στον Τάμεση

Πρωτοβουλία του ΕΟΤ για να προσελκύσει περισσότερους Βρετανούς επισκέπτες.


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ελληνική παραλία που είχε στήσει ο ΕΟΤ Βρετανίας στη νότια όχθη του Τάμεση από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουνίου. Πέρασαν συνολικά 350.000 άνθρωποι.





Σκοπός της πρωτοβουλίας του ΕΟΤ ήταν να δώσει μία πολυπόθητη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τη Βρετανία, ιδίως φέτος που λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι Βρετανοί, οι περισσότεροι αλλάζουν τις συνήθειές τους κλείνοντας τις διακοπές τους σχετικά αργά.
Έτσι, με πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο εκατοντάδες τόνοι άμμου συγκεντρώθηκαν σε ένα χώρο 1200 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ώστε σε συνδυασμό με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες, τα τραπεζάκια και το μπαρ που έχει στηθεί να μεταφέρουν νοητά τους πολυάσχολους Λονδρέζους σε κάποιο ελληνικό νησί.
Το σκηνικό της ελληνικής παραλίας ολοκληρωνόταν με ελληνική μουσική, ζωντανή και ηχογραφημένη, δρώμενα για παιδιά και μεγάλους, όπως ζωγραφική προσώπου ή αγώνες μπιτς βόλεϊ καθώς και τουριστικά περίπτερα των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Βρετανούς.

Πηγή: Καθημερινή (Θανάσης Γκαβός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου