31/7/10

Πουλούσε αρχαίο πιθάρι με αγγελία στο Ιντερνετ

Στο διαδίκτυο αναζητούσε αγοραστές για ένα αρχαίο πιθάρι 52χρονος από τη Νιγρίτα Σερρών, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
«Πωλείται πιθάρι αρχαιοτάτων χρόνων», ανέφερε η ηλεκτρονική αγγελία που εντόπισαν οι αστυνομικοί. Οπως διαπιστώθηκε, πωλητής ήταν ένας 52χρονος από τη Νιγρίτα Σερρών, ο οποίος μάλιστα είχε τοποθετήσει το εύρημα στην αυλή της επιχείρησής του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος πουλούσε το πιθάρι, το ύψος του οποίου ξεπερνά το 1,5 μέτρο, αντί του ποσού των 4.500 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε από αρχαιολόγο, πρόκειται για αντικείμενο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων. Οπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο 52χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι το πιθάρι «ήταν οικογενειακό κειμήλιο», ενώ όπως ισχυρίστηκε έγραψε στην αγγελία ότι ήταν αρχαιοτάτων χρόνων, προκειμένου να το πουλήσει σε καλύτερη τιμή.
Το πιθάρι πρόκειται να μεταφερθεί στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων προκειμένου να χρονολογηθεί, ενώ ο 52χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου