10/7/10

Δωροδοκίες με ελληνική εμπλοκή και στην Deutsche Bahn

Δέκα μάνατζερ που εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκιών για τη διασφάλιση ανάθεσης έργων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού - μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα - απέλυσαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Οι απολυμένοι εργάζονταν στο οικονομικό τμήμα του ομίλου ή ήταν επικεφαλής προγραμμάτων. Το ύψος των δωροδοκιών φθάνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Από το 2005 και μετά οι μάνατζερ δωροδοκούσαν διευθυντικά στελέχη στην Ελλάδα, την Ρουάντα, την Αλγερία, την Τανζανία και τη Λιβύη προκειμένου να διασφαλίσουν αναθέσεις έργων στις χώρες αυτές.

«Οι υποψίες περί παράτυπων πληρωμών ενισχύθηκαν σε τέτοιο βαθμό που μας ανάγκασαν να πάρουμε σκληρά μέτρα», είπε ο εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Berliner Zeitung, σύμφωνα με το οποίο η Deutsche Bahn απομάκρυνε 10 μάνατζερ που εμπλέκονται σε σκάνδαλο δωροδοκιών στο εξωτερικό.
Πέραν της απόλυσης των εν λόγω μάνατζερ στη θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, DB International, ο όμιλος αποφάσισε να καταγγείλει δεκάδες συμβάσεις με συμβούλους και συμβουλευτικές εταιρείες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου