10/7/10

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων


 Τσιλογιάννη Δημήτριου

Καλησπέρα,
βλέποντας το μήνυμα στο site http://apografi.gov.gr/, παρόλο που δεν ανήκω στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (των οποίων η απογραφή διενεργείται 7-9 Ιουλίου) αλλά στους εκπαιδευτικούς, συνδέθηκα και έκανα επιβεβαίωση στοιχείων χρησιμοποιώντας ΑΦΜ, ΕΠώνυμο, αριθμό και έτος μιας φορολογικής μου δήλωσηςμ καθώς και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Τώρα μιας και το θυμήθηκα, στο site ΑΜΚΑ.gr, έχει σταματήσει εδώ και μέρες να δουλεύει η αναζήτηση ώστε εισάγοντας  τα στοιχεία σου να σου βγάζει τον αριθμό μητρώου σου. Σε επικοινωνία με mail που είχα μου ανέφεραν τη γνωστή διαδικασία να περάσω από τα αντίστοιχα γραφεία. 
Υπόψην πριν λίγο καιρό η αναζήτηση στο site δούλευε κανονικά.
Επανέρχομαι. Εισήλθα στην κεντρική σελίδα εισαγωγής των στοιχείων απογραφής.
Όλα τα πλαίσια λειτουργούν κανονικά εκτός από την ομάδα "Φορέας οργανικής θέσης". Π.χ εισάγεις των αριθμό μητρώου εκπαιδευτικού και επιλέγεις Κατηγορία ΕΚπαίδευσης ας πούμε ΠΕ. Αμέσω μετά θα έπρεπε να ενημερώνονται τα παρακάτω πλαίσια για να επιλέξεις Κάδο, Ειδικότητα και Βαθμό, πράγμα το οποίο δε γίνεται, δε δουελύουν αυτά τα πλαίσια.

Συγνώμη που σας ζαλίζω με ένα τεχνικό στη φύση του θέμα αλλά έχω την απορία, όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι των ειδικών δημόσιων υπηρεσιών που απογράφηκαν ή που απογράφονται τώρα, δε συμπλήρωσαν την εκπαίδευση τους, το κλάδο-ειδικότητα και το βαθμό τους;
Και είναι δυνατόν 3 μέρες πριν αρχίσει να η μαζικότατη καταχώρηση στοιχείων να υπάρχουν λάθη και ατέλειες-ελλείψεις στη φόρμα εισαγωγής στοιχείων που θα χρησιμοποιήσουν εκαντοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι; Κάτι που θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο εδώ και μήνες και να μας απασχολεί μόνο η υπερφόρτωση του site από τις πολλές καταχωρήσεις; (Υπόψην σετη πρώτη σελίδα επιβεβαίωσης στοιχείων δεν γίνεται επαρκής διασταύρωση-εξακρίβωση του ΑΜΚΑ με τα υπόλοιπα στοιχεία).
Τελικά θα πέσουν όλα μαζεμένα. Μας κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία ως Έλληνες της  τελευταίας στιγμής. Παντού και πάντα. Μήπως τελικά αυτή η ταμπελίτσα βολεύει το ίδιο το κράτος που ότι κάνει το κάνει τελευταία στιγμή και σα να μην έφτανε αυτό δίνοντας το τρανταχτό πανελλήνιο παράδειγμα ότι όλα τα κάνω χωρίς οργάνωση και ότι γίνει; Τι να πω δεχτήκαμε-αναλάβαμε να γίνουμε οι χειριστές γαι την εισαγωγή δεδομένων της πρώτης ίσως μαζικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τους δημόσιους υπαλλήλους, και περιμένουμε από την 1η Ιουλίου ππου είχαν υποσχεθεί πότε θα μας το επιτρέψουν.
Και ένα τελευταίο. Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής στοιχείων. Δηλαδή αυυτός που έχει ΑΦΜ να λήγει σε 1, πρέπει να αγχώνεται και να τρέχει σε μια μέρα να υποβάλλει στοιχεία; Και αν συμβεί κάτι εκείνη τη μέρα; Αντί να μπορεί να εισάγει από σήμερα τα στοιχεία του στη φόρμα, που επαναλαμβάνω χρειάζεται διόρθωση.
Ελληνικό κράτος. Ακόμα και για το πιο απλά πράγματα, θα βρει εκείνο τον τρόπο οργάνωσης και θα τα κάνει όλα μπάχαλο. Εν συνεχεία θα δώσει και την ταμπέλα "Έλληνα της  τελευταίας στιγμής".
Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα που αφορά στην κατάθεση αίτησης για αναπληρωτής-ωρομίσθιος. Ειλικρινά, έχει δει κανένας την έκφραση του προσώπου αυτών των ανθρώπων που είναι στημένοι επί 5 και 6 ώρες για μια διαδικασία 5 λεπτών; Η προσωποποίηση της απελπισίας. Αυτό το κράτος παιδείας και η προσωποποίηση της κρατικής οργάνωσης... Από την οποία όλοι μας παίρνουμε παράδειγμα, γι αυτό έχουμε καταντήσει έτσι σήμερα.
Ευχαριστώ εκ τω προτέρων όποιν το διαβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου