19/8/10

Θα επαναλάβουν τη διαδρομή του Τιτανικού.

Με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μεγάλου ναυαγίου, το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια για να επαναλάβει το ταξίδι του Τιτανικού. 

   Στόχος του είναι να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια.
    Το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία, διευκρινίζει το βρετανικό γραφείο οργάνωσης ταξιδίων Miles Morgan Travel που διοργανώνει την κρουαζιέρα.
   Το Balmoral στη συνέχεια θα διασχίσει το βόρειο Ατλαντικό για να βρεθεί τηνύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες.
    Μια ειδική τελετή θα γίνει στο σημείο του ναυαγίου εις μνήμη των θυμάτων, προτού το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.
   Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Balmoral θα είναι πολλά μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου