23/9/10

«Λουκέτο» στο 2ο Λύκειο Πολίχνης

Διαμαρτύρονται οι μαθητές για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αρμοδίων αναφορικά με την παράδοση νέου διδακτηρίου και... έκλεισαν το σχολείο
Χωρίς λύκειο παραμένει και φέτος η Ν. Ευκαρπία με αποτέλεσμα περίπου 150 μαθητές να μεταβαίνουν καθημερινά με αστικά λεωφορεία ή πεζή, μέσω της περιφερειακής οδού, στο 2ο Λύκειο Πολίχνης. Χτες το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από τους μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το άλυτο πρόβλημα σχολικής στέγης.
Προτού καλά καλά αρχίσει η σχολική χρονιά, στο 2ο Λύκειο Πολίχνης μπήκε «λουκέτο» από τους μαθητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αρμοδίων αναφορικά με την παράδοση νέου διδακτηρίου στη Ν. Ευκαρπία. Πέρυσι, τοποθετήθηκαν δύο... κοντέινερ, τύπου κίμπο, στην αυλή του 2ου Λυκείου Πολίχνης για την προσωρινή κάλυψη των στεγαστικών αναγκών.
Σε συνάντηση με στελέχη της νομαρχίας, γονείς και μαθητές είχαν αποσπάσει τη δέσμευση για την ολοκλήρωση ενός νέου σχολικού κτιρίου στην Ν. Ευκαρπία, όπου θα λειτουργούσαν από φέτος λυκειακές τάξεις. Ωστόσο, το πρώτο... κουδούνι τους βρήκε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι, δηλαδή «στριμωγμένους» στα κοντέινερ, σε 27άρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία προοπτική να μεταφερθούν φέτος στο καινούργιο σχολικό κτίριο. Χτες, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και των δημάρχων Πολίχνης και Ευκαρπίας στο σχολείο για το στεγαστικό πρόβλημα. «Τα παιδιά αγανακτούν όταν βλέπουν ότι δεν τηρούνται οι υποσχέσεις», ανέφερε στον «Α» εκπρόσωπος των γονέων στο 2ο Λύκειο Πολίχνης.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Μπάμπης Πανταζόγλου, υποστήριξε πως το 2ο Γυμνάσιο δημοπρατήθηκε και θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2011, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι λυκειακές τάξεις. «Εδώ και πέντε χρόνια έχει παραχωρηθεί οικόπεδο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση του Λυκείου Ν. Ευκαρπίας, αλλά δυστυχώς εγκλωβιστήκαμε στη φιλοσοφία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», είπε ο κ. Πανταζόγλου, ο οποίος έλαβε πρόσφατα υπόσχεση από στελέχη του ΟΣΚ για έναρξη των εργασιών τον επόμενο Ιούνιο.
Αίτημα για προσθήκη τριών δρομολογίων
Τα αστικά λεωφορεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των μαθητών που μετακινούνται καθημερινά από την Ευκαρπία προς το 2ο Λύκειο Πολίχνης λίγο πριν από τις 8 το πρωί, αφού την ίδια ώρα αρκετοί πολίτες πηγαίνουν στην εργασία τους. Αρκετά παιδιά καταφτάνουν στο σχολείο πεζή, διασχίζοντας την περιφερειακή οδό, όπου υπάρχουν γι' αυτόν το σκοπό άνδρες της Τροχαίας. «Στα λεωφορεία δε χωράνε όλοι οι μαθητές. Η Τροχαία διευκολύνει τη διέλευσή τους στην περιφερειακή. Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ και θα του υποβάλουμε το αίτημα να προστεθούν ένα δρομολόγιο το πρωί και δύο το μεσημέρι», υποστήριξε ο κ. Πανταζόγλου.

Στο μεταξύ, χτες τελούσαν υπό κατάληψη το Γυμνάσιο-Λύκειο Μυγδονίας, το Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου και το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, όπου οι μαθητές ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά τους προς τα σχολεία με τα μισθωμένα λεωφορεία της νομαρχίας. Οπως είναι γνωστό, έχει ήδη προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους μέχρι το τέλος του 2010.
Πηγή: Αγγελιοφόρος (Λίνα Κοϊνά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου