16/9/10

Βιβλιοπροτάσεις: Τα ξωτικοπάπουτσα – Μαρίας ΓαϊτάνουΣυγγραφέας: Μαρία Γαϊτάνου


Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Εκδόσεις: "Τετράγωνο"Για παιδιά μέχρι 8 χρόνων

Όλα ξεκίνησαν από ένα δέντρο, ένα καραμελόδεντρο, τόσο μεγάλο όσο ένα δάσος, τόσο σκιερό όσο ένα βουνό. Το δέντρο αυτό επέλεξαν για να κατοικήσουν τα ξωτικά και μαζί τους και ο Παραδείσης ο μπαλονοσώστης. Αχώριστοι βοηθοί του σ’ αυτή τη δύσκολη δουλειά τα ξωτικοπάπουτσά του. Τι συμβαίνει όμως στους συντρόφους του; Σε τι περιπέτειες τον βάζουν; Πού θα τον βγάλει το μακρινό ταξίδι της αναζήτησης που ξεκινά; Πώς αυτός και τα ξωτικοπάπουτσα θα γίνουν ειρηνοποιοί; Ποια είναι τα απίθανα πλάσματα που συναντά στο δρόμο του και πόσα όλα αυτά θα αλλάξουν τη ζωή του και τη ζωή όσων ανταμώνει; Ένα ταξίδι… μια ευκαιρία για νέους δεσμούς…. μια ευκαιρία για προσφορά, έτσι όπως πρέπει να είναι η ζωή μέσα και έξω από τα παραμύθια.
Η Μαρία Γαϊτάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 2001 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την εκπαίδευση και αυτό τον καιρό ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές.
Το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Σκιάχτρα, σκουπόξυλα και ξωτικά» εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2006. Ταξίδεψε σε πάρα πολλά μέρη, διάβασε πολλά βιβλία και αγάπησε πολύ τα παιδιά και τη λογοτεχνία.

Ιδού και ένα έμμετρο βιογραφικό που έγραψε η ίδια
Γεννήθηκα, μεγάλωσα,


πάντα κοντά στη θάλασσα.

Είχα φοβερή γιαγιά

και παραμύθια στα αφτιά!

Κι αν λαχανιάζω σε μία σκάλα,

έγινα μια καλή δασκάλα!

Πατρίδα μου η Θεσσαλονίκη.

Στον Πύργο μένω και στο νοίκι.

Σε μέρη έχω μείνει χίλια,

μου αρέσουν τα ταξίδια.

Αγαπάω τα παιδιά,

της δασκάλας τη δουλειά.

Και αγάπη μου άλλη μία,

η ποίηση, η λογοτεχνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου