11/9/10

Διάκριση ελληνικών σχολείων σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό


Τέσσερα σχολεία της Ελλάδας διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της πρωτοβουλίας της ΕΕ «Άνοιξη της Ευρώπης».

Τέσσερα ελληνικά σχολεία συγκαταλέγονται μεταξύ των νικητών των διαγωνισμών στο πλαίσιο της Άνοιξης της Ευρώπης 2010, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet).
Η “ Άνοιξη της Ευρώπης” είναι μια ετήσια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, η οποία απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενθαρρύνει τα σχολεία να οργανώσουν εκδηλώσεις που εστιάζουν στη συζήτηση, την αλληλεπίδραση και το στοχασμό σε ευρωπαϊκά θέματα.
Μεταξύ των 30 νικητών σε ευρωπαϊκό επίπεδο συγκαταλέγονται τα ακόλουθα ελληνικά σχολεία:
-Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Γίνετε εκπαιδευτικός για μία ημέρα». Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό διακρίθηκαν 10 από τις 49 συνολικά συμμετοχές.
-Το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και το Γενικό Λύκειο Κάτω Νευροκοπίου διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Η ταινία μου για την Άνοιξη της Ευρώπης σχετικά με την αλλαγή του κλίματος». Σε αυτόν τον διαγωνισμό διακρίθηκαν 10 από τις 50 συνολικά συμμετοχές.
-Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς Θάσου διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Αποτυπώματα Ζώων». Στο συγκεκριμένο διακρίθηκαν μόλις 5 από τις συνολικά 50 συμμετοχές.
Όλες οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από τους Παιδαγωγικούς Συμβούλους της Άνοιξης της Ευρώπης και από μια Κριτική Επιτροπή ως προς τρία βασικά κριτήρια: τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη σαφήνεια του μηνύματος της συμμετοχής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου