29/9/10

Απέκρουσε επιθετική αρκούδα οπλισμένη με ένα κολοκυθάκι

Με ελαφρές εκδορές γλίτωσε μια τυχερή γυναίκα από την επίθεση μιας μαύρης αρκούδας που προσπαθούσε να μπει στο σπίτι της, αλλά κατάφερε να την αποκρούσει με όπλο της ένα κολοκυθάκι.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην πόλη Φρέντσταουν στα δυτικά της πολιτείας της Μοντάνα των ΗΠΑ, ενώ η γυναίκα μόλις είχε αφήσει ελεύθερα στην αυλή τα τρία σκυλιά της κι ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο, όπως κάθε βράδυ.
Την ίδια ώρα μια αρκούδα βάρους 90 κιλών είχε μπει στον κήπο και έτρωγε μήλα από το δέντρο που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σπίτι. Δύο από τα σκυλιά αντιλήφθηκαν το αγρίμι κι άρχισαν να του γαβγίζουν τρέχοντας μακριά, όμως το ένα απ' αυτά, ένα 12χρονο κόλεϊ που δεν ήταν τόσο γρήγορο έμεινε δίπλα στη γυναίκα, η οποία έστεκε στο κατώφλι.

Η ίδια δεν είχε καταλάβει καλά - καλά τι συμβαίνει, όταν η αρκούδα επιτέθηκε στο κόλεϊ κι άρχισε να το χτυπάει ανελέητα. Όμως αντί να πανικοβληθεί, η γυναίκα ανέλαβε δράση.
"Κλώτσησε την αρκούδα με το αριστερό πόδι όσο πιο δυνατά μπορούσε και την πέτυχε κάτω από το σαγόνι", είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ριτς Μαριτσέλι στο Associated Press: "Αλλά ενώ εκείνη την κλωτσούσε, η αρκούδα κατέβασε το μπροστινό πόδι της και της έσκισε το τζιν".
Αμέσως μετά το ζώο έστρεψε όλη του την προσοχή στη γυναίκα, η οποία μπήκε το σπίτι και προσπαθούσε να κλείσει την πόρτα αλλά η αρκούδα είχε ήδη τρυπώσει μέσα το κεφάλι και τον έναν της ώμο, πιέζοντας για να την ανοίξει. "Η γυναίκα κρατούσε αντίσταση με το δεξί της χέρι, ενώ με το αριστερό άρπαξε από τον πάγκο της κουζίνας ένα πράσινο κολοκύθι μήκους 35 εκατοστών που είχε μαζέψει νωρίτερα από τον κήπο της και το πέταξε με δύναμη πάνω στο κεφάλι της αρκούδας, η οποία έφυγε τρομαγμένη", συνέχισε ο αστυνομικός.
Στη συνέχεια η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια έναν συγγενή της με τον οποίο συγκατοικούν και μαζί βρήκαν το κόλεϊ σε κακή κατάσταση και το μετέφεραν στον κτηνίατρο. Το σκυλί συνήλθε την επόμενη μέρα, ενώ η γυναίκα δεν χρειάστηκε ιατρική φροντίδα, εκτός από ένα αντιτετανικό εμβόλιο, για προληπτικούς λόγους.
Οι υπεύθυνοι του εθνικού δρυμού της Μοντάνα έχουν στήσει παγίδες για να συλλάβουν την αρκούδα.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην αστυνομία, η γυναίκα που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την ταυτότητα της, ήταν μεν πολύ τρομαγμένη, αλλά έβλεπε και το κωμικό της υπόθεσης, σημείωσε ο Μαριτσέλι: "Ήθελε να κοινοποιήσει την ιστορία ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν τα μέτρα τους", είπε.
Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου