1/9/10

Δηλώσεις Διαμαντοπούλου (Πρωινό Mega)

Για τον αριθμό των μαθητών
Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τμήμα στους 27! Επέμεινε, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της των προηγούμενων ημερών, στον αριθμό 25 συν 10% ο οποίος δεν προκύπτει από κανένα νομικό πλαίσιο.
Δίνει ουσιαστικά προφορική εντολή στις διευθύνσεις και τα γραφεία ο αριθμός των μαθητών να είναι +10% δηλ. 27 μαθητές παρά τις δηλώσεις της στον τύπο πως «δε θα στοιβάξουμε τα παιδιά στις τάξεις». Και τα στοιβάζουν.
Για τα 800 σχολεία με «ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα»
 Δήλωσε πως θα υλοποιηθεί υποχρεωτικά το πρόγραμμα και δεν υπάρχει δυνατότητα οι σύλλογοι διδασκόντων που κατέθεσαν διαφορετική άποψη για την εκπαιδευτική αναγκαιότητα των 800 ή επικαλέστηκαν λειτουργικές αδυναμίες των σχολείων τους, να αρνηθούν τις εντολές. «Έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση που αποφασίζει και δεν υπάρχουν περιθώρια αυτοδιαχείρισης».
Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θεατρικής αγωγής, εικαστικών, μουσικής, πληροφορικής, αντισταθμιστικής αγωγής, πληροφορικής, θα προσληφθούν μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ και θα επιμορφωθούν (σύμφωνα με τον προγραμματισμό) το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Το πρόγραμμα των αγγλικών αναλαμβάνει να υλοποιήσει το τμήμα αγγλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους επιστημονικούς του συνεργάτες. Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών η οποία θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη θα την αναλάβει εξ’ ολοκλήρου και αυτή με προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Για τη μετεκπαίδευση
«Θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη μετεκπαίδευση». Μέχρι τον Οκτώβριο θα συνταχθεί θεσμικό πλαίσιο με βάση ένα ερωτηματολόγιο που έχει αποστείλει στους προέδρους των Διδασκαλείων. Η μετεκπαίδευση θα συνδεθεί με την παιδαγωγική επάρκεια.
Δήλωσε επίσης ότι το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των προέδρων των διδασκαλείων της χώρας εκτός της Θεσσαλονίκης, είναι απλωμένο στο χρόνο και ότι μπορεί η ίδια η ύλη να διδαχθεί σε μικρότερο χρόνο.
Η κυβέρνηση βαδίζει γρήγορα, βάζοντας τους προέδρους των διδασκαλείων να κάνουν ένα μέρος της βρώμικης δουλειάς και να υποβαθμίσει την διετή μετεκπαίδευση σε ετήσια επιμόρφωση.
Για τις υπερωρίες
Ανέφερε ότι θα ισχύσει ο νόμος. Υπερωρίες θα δίνονται με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των ΠΥΣΠΕ ενώ παραδέχτηκε ότι οι υπερωρίες που έχουν γίνει δεν έχουν πληρωθεί από το Νοέμβριο του 2009 αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν πληρώσει το φόρο που τους αναλογεί για τα ποσά που δεν έλαβαν.
Για τη μοριοδότηση
Να υπάρξει κοινή επιτροπή υπουργείου – εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, να εξετάσει το θέμα και να αφορά συνολικά μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις και οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται μέχρι τέλους Ιουνίου του Σχ. Έτους.
Πηγή: Δήλωση του Ντίνου Παντελίδη, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ (Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου