20/9/10

Αυστραλία: Μάχη για να απαγορευτούν οι πωλήσεις ζώων από pet shops

Συντάχθηκε απο τον/την adespoto.gr 
   
Ο γνωστός δημοσιογράφος στην Αυστραλία Derryn Hinch δηλώνει πως τα pet shops θα πρεπε να σταματήσουν να πωλούν ζώα ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και βίαιο εμπόριο κουταβιών από φάρμες μαζικής αναπαραγωγής (puppy farms).
Ο Hinch θα μιλήσει σε μια ημερίδα ενάντια στις φάρμες αναπαραγωγής στη Μελβούρνη, την Κυριακή και τάσσεται υπέρ του αγώνα για να κλείσει η βιομηχανία αυτή, αφού ανακάλυψε ότι το σκυλάκι του μάλλον προέρχεται από μια τέτοια φάρμα παρότι αγοράστηκε από ένα κατά τ άλλα νόμιμο πετ σοπ.
Οι φιλόζωοι ζητούν εδώ και καιρό την απαγόρευση των puppy mills, όπου τα ζώα χρησιμοποιούνται σαν μηχανές αναπαραγωγής για το κέρδος. Τα ζώα αυτά ζουν συνήθως σε βρώμικα κλουβιά, μαζί με τις ακαθαρσίες τους και δεν έχουν κτηνιατρική φροντίδα.

Δεν έχουν επαφή με τους ανθρώπους και έτσι αναπτύσσουν σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Οι κανόνες εκτροφής ποικίλλουν στην Αυστραλία και οι εκτροφείς δεν ελέγχονται. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να διωχθεί κάποιος ποινικά.
Ο Hinch όμως λέει ότι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούν απ τις φάρμες αυτές θα ναι να σταματήσουν τα pet shops  να πουλάνε ζώα.
''Πρέπει να κλείσει η επιχείρηση. Και είναι πολύ επικερδής επιχείρηση'', δήλωσε. ΄΄Σε μερικές χώρες δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων σε πετ σοπ και πιστεύω ότι αυτό θα ΄γινει και στην Αυστραλία. Οσο κ αν ακούγεται τρελλό σε κάποιος, τα πετ σοπ δεν θα πουλάνε ζώα. Θα πουλάνε κολλάρα, λουριά και τροφές αλλά όχι μικρά κουταβάκια σε βιτρίνες''.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα.
Εκπρόσωπος της Banksia Park που είναι μια φαρμα αναπραγωγής κουταβιών λέει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη στις φάρμες αυτές. Η Banksia παράγει 2.000 κουτάβια το χρόνο και είναι από τις μεγαλύτερες.
''Εχουμε φοβερές υποδομές και τα ζώα ζουν καλύτερα και από τους ανθρώπους σ εμάς''λέει.
Η Banksia ανήκει σε μια οικογένεια που εκτρέφει ζώα εδώ και 50 χρόνια και τα περισσότερα ζώα τα πουλά απευθείας σε pet shops.
Δεν θεωρούν ότι είναι δίκαιο να απαγορευτούν οι πωλήσεις ζώων από πετ σοπ.
''Τα πετ σοπ πουλάνε λιγότερα κουτάβια απ όσα πωλούνται στο Διαδίκτυο. Εκεί γίνονται παράνομες πωλήσεις''.
Ωστόσο ο Hinch επιμένει. Πουθενά τα ζώα δεν έχουν την κατάλληλη αγάπη όταν ο σκοπός αναπαραγωγής τους είναι μόνο το κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου