4/10/10

ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο 1ο ΕΠΑΛ Αν. Λιοσίων: 11 χρόνια σε κοντέινερ με το νέο κτίριο έτοιμο αλλά ...άδειο!

 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Ένα σχολείο, 11 χρόνια σε κοντέινερ
Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (1999-2010)

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΑΛΛΑ … ΑΔΕΙΟ


Παρά τις δεσμεύσεις τα παιδιά στα Άνω Λιόσια συνεχίζουν να στοιβάζονται στα κοντέινερ. Ενώ το σχολείο είναι έτοιμο προς παράδοση κανείς υπεύθυνος δε δεσμεύεται να δοθεί άμεση λύση και να παραδοθεί άμεσα το νέο κτήριο.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΤΡΙΤΗ 5/10/2010, 11 π.μ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Σας γνωστοποιούμε το ΕΠΕΙΓΟΝ προς άμεση επίλυση κτηριακό πρόβλημα του σχολείου μας, του 1ουΕπαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Άνω Λιοσίων.
Μετά τους σεισμούς του 1999 και την αναγκαστική τότε μεταστέγαση του σχολείου σε κοντέινερ σεισμοπαθών, που έφθασαν τα 10,  και μερικές προκατασκευασμένες αίθουσες, πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου. Άρχισε να κατασκευάζεται ένα νέο σχολικό κτήριο που παρέμεινε γιαπί επί 8 περίπου χρόνια. Μετά από επανειλημμένες κινητοποιήσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων επιτέλους ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου μέσω τεχνικής εταιρείας το Γενάρη του 2009. Το νέο κτήριο είναι έτοιμο, αλλά το χρέος προς τον εργολάβο ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ περίπου.
Στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε νέα κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές με αίτημα την άμεση παράδοση του νέου κτηρίου και πραγματοποιήθηκαν επαφές εκπροσώπων του συλλόγου καθηγητών, του συλλόγου γονέων και των μαθητών με τον ΟΣΚ και Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που μας προέτρεψαν…να πιέσουμε  εμείς οι ίδιοι το Υπουργείο Οικονομικών για λύση στο οικονομικό αδιέξοδο. Οι κατασκευαστές μας δήλωσαν ότι ΔΕΝ θα παραδώσουν το κτήριο αν δεν πληρωθούν.
Επισημαίνουμε ότι τα Άνω Λιόσια δεν μοιάζουν με άλλες περιοχές της Αθήνας. Είναι μια εργατική αστική περιοχή όπου οι μαθητές και ιδιαίτερα όσοι φοιτούν στο ΕΠΑ.Λ δεν είναι παιδιά ευκατάστατων οικογενειών. Πολλοί βιώνουν οικογενειακά προβλήματα, συχνά αναγκάζονται να δουλέψουν μετά το σχολείο για να βοηθήσουν την οικογένειά τους. Γενικά δεν έχουν στηριχθεί όσο έπρεπε από την τοπική κοινωνία όπου μεγάλωσαν.
Σήμερα, το 2010, στα Άνω Λιόσια Αττικής, 270 μαθητές και μαθήτριες, δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε μια κανονική αίθουσα διδασκαλίας. Αντίθετα, στοιβάζονται κυριολεκτικά μέσα στα μεταλλικά κοντέινερ των σεισμοπλήκτων και σε αίθουσες προκατασκευασμένες και μάλιστα χωρισμένες στα δύο με πρόχειρα διαχωριστικά. Αυτά προσβάλλουν την αξιοπρέπεια όλων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, αλλά αποτελούν και προσβολή για την κοινωνία και σαφή υπονόμευση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας.
Μετά από τόσα χρόνια αδιαφορίας και κατάφωρης αθέτησης υποσχέσεων προς όλους μας, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα γίνουν πάλι τα ίδια και δεν θα μείνουμε στα κοντέινερ για άλλη μια χρονιά. Δεν έχουμε λάβει ποτέ επαρκείς και γραπτές εξηγήσεις γιατί  οι μαθητές μας πρέπει επί τόσα χρόνια να υποτιμούνται, να απαξιώνονται και να αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Εμείς, ο Σύλλογος Διδασκόντων, με την ομόθυμη συμφωνία του Συλλόγου Γονέων,  δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημα των μαθητών που αποτελεί φυσικά και δικό μας αίτημα αιχμής. Να αναλάβει η Πολιτεία και το Υπουργείο τις τεράστιες ευθύνες τους ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΕΠΑ.Λ. στο νέο κτήριό του γι΄αυτό οργανώνουμε
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΤΡΙΤΗ 5/10/2010, 11 π.μ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου