4/10/10

Δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτικοί

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
Πρόθεση της κυβέρνησης για μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων από μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες που καταργούνται, στην εκπαίδευση σε θέσεις διοικητικές αλλά και εκπαιδευτικές(!) αποκαλύπτει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ, το θέμα αυτό τους το αποκάλυψε ο περιφερειακός διευθυντής, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του.
Τα παραπάνω προκαλούν τουλάχιστον ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία με τον πρόσφατο νόμο για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών θεσμοθέτησε... «σαράντα κύματα» και δοκιμασίες ανάμεσα στο πτυχίο και τη δουλειά για τους εκπαιδευτικούς, στο όνομα του ότι «δεν μπορεί ο κάθε πτυχιούχος να μπαίνει στην τάξη» και ότι τάχα πρέπει να κρίνεται η... καταλληλότητά του. Από την άλλη, στο όνομα της «διαχείρισης» του ανθρώπινου δυναμικού και στο πλαίσιο της πολιτικής των «μπαλωμάτων» που επιστρατεύονται μετά τη μείωση στο μισό των μόνιμων διορισμών, εμφανίζεται διατεθειμένη να ανοίξει τα σχολεία, προκειμένου να διδάξουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονταν σε επιχειρήσεις που καταργούνται ή που ξεπουλιούνται...
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης αναφέρεται και σε άλλες εξελίξεις που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις (μετακινήσεις καθηγητών προς ΙΕΚ και δημοτικά σχολεία, μετατάξεις γυμναστών της Δευτεροβάθμιας σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης κ.τ.λ.), σημειώνοντας ότι, από τη μια, καταστρατηγείται το ωράριο των εκπαιδευτικών και, από την άλλη, είναι ανεξέλεγκτος ο αριθμός των σχολείων στα οποία «μπαινοβγαίνουν» οι εκπαιδευτικοί - χωρίς καν να προλάβουν να γνωρίσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους!
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου