6/10/10

Διεκδικεί 4.500 ευρώ για τα πρόσθετα μαθήματα

Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη κατέθεσε διευθυντής σχολείου του νομού Μαγνησίας ο οποίος διεκδικεί τα χρήματα που του οφείλονται από τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και τα οποία ανέρχονται περίπου στα 4.500 ευρώ.
Αρκετά είναι τα χρήματα που οφείλει το υπουργείο Παιδείας σε διευθυντές Λυκείων του νομού Μαγνησίας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι διεξαγωγής των προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν τους έχει πληρώσει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί διευθυντές να αναρωτιούνται και να προβληματίζονται, πότε επιτέλους θα δουν το χρώμα του χρήματος.
Αμοιβή ανά τμήμα
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο διευθυντής ενός Λυκείου είχε τον ρόλο του σχεδιαστή της ΠΔΣ στο σχολείο, αναλαμβάνοντας διάφορες αρμοδιότητες. Η μηνιαία αμοιβή του καθοριζόταν από τον αριθμό τμημάτων της ΠΔΣ που λειτουργούσαν στο σχολείο.


Ετσι, μέχρι και τα τέσσερα τμήματα η αμοιβή ήταν περίπου 180 ευρώ, από πέντε έως δέκα τμήματα 230 ευρώ, από 11 έως 16 τμήματα 280 ευρώ, από 17 έως 23 τμήματα 340 ευρώ, από 24 έως 31 τμήματα 400 ευρώ και από 32 έως 42 τμήματα 480 ευρώ.
Τα τελευταία δύο χρόνια, αν και η υλοποίηση της ΠΔΣ ξεκίνησε ουσιαστικά στα Λύκεια γύρω στον Νοέμβριο, δημιουργήθηκαν αρκετά τμήματα σε κάθε σχολείο. Πιο έντονο ήταν μάλιστα το ενδιαφέρον των μαθητών στα Λύκεια της περιφέρειας. Επομένως, κατά μέσο όρο σε κάθε διευθυντή Λυκείου οφείλονται για την ενεργοποίησή του στην ΠΔΣ, γύρω στα 4.000 ευρώ.
Μάλιστα, ένας διευθυντής Λυκείου του νομού αποφάσισε να κυνηγήσει το θέμα λίγο περισσότερο. Ετσι, έστειλε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, όπου αναλύει το ζήτημα, ενώ είναι αποφασισμένος να κινηθεί ακόμη και δικαστικά κάνοντας αγωγή κατά του Δημοσίου, αφού υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Α.ΦΩΚ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου