12/10/10

ΕΕ: «δεν πετύχαμε το στόχο για τη βιοποικιλότητα»

Χάθηκε ο στόχος για τη μείωση του ρυθμού αποψίλωσης της βιοποικιλότητας μέχρι το 2010, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βιοποικιλότητα δείχνει ότι η βιοποικιλότητα της Ευρώπης συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όπως η ρύπανση, τα ξενικά είδη και η κλιματική αλλαγή.
«Διδαχθήκαμε σημαντικά μαθήματα και τοποθετήσαμε τη βιοποικιλότητα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Ωστόσο τους χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας και όχι μόνο την Ευρώπη. Οι απειλές σε άλλες περιοχές του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερες απ’ ότι στην Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Janez Potočnik, Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον.
Το Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα τέθηκε σε εφαρμογή το 2006 με στόχο τη μείωση του ρυθμού απώλειας της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη μέχρι το 2010. Η αξιολόγηση της εφαρμογής των 150 δράσεων που προβλέπει το Σχέδιο Δράσης έδειξε ότι, αν και σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένες περιοχές, ο γενικότερος στόχος για τη βιοποικιλότητα δεν επετεύχθη.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου