21/10/10

Κατέρρευσε ψευδοροφή σε σχολείο – ερείπιο

«Οταν η βροχούλα ρέει,
το σχολειό μας καταρρέει...».


Ενα κομμάτι γυψοσανίδας αποκολλήθηκε χθες από την οροφή του παλιού μοναστηριού, όπου στεγάζεται τα τελευταία χρόνια το Λύκειο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των μαθητών. 
 
«Ευτυχώς, το περιστατικό έγινε νύχτα και δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Θεοδωρίδης.
Μπορεί κανείς να μη χτύπησε από την κατάρρευση της ψευδοροφής, όμως οι 90 από τους 430 μαθητές του σχολείου προς το παρόν παραμένουν... άστεγοι, αφού δεν έχει βρεθεί λύση για το πού θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους κατά τις επόμενες μέρες, ώσπου να γίνει η επισκευή. Ας σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων αναγείρει νέο κτίριο στην περιοχή, που όμως ακόμη δεν έχει παραδοθεί.

Εμπασε νερά
Το συμβάν σημειώθηκε όταν από τα σπασμένα κεραμίδια του παλαιού κτιρίου το νερό πέρασε μέσα και έκανε τη γύψινη ψευδοροφή να υποχωρήσει. Οι μαθητές πήγαν χθες κανονικά στο σχολείο τους, αλλά αντίκρισαν «βομβαρδισμένο τοπίο». Λίγο αργότερα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο των Πεύκων, ζητώντας να λειτουργήσει αμέσως το νέο κτίριο.
«Ζητώ συγγνώμη από τους μαθητές που πάνε σ' αυτό το σχολείο, αν και υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση είναι η πολιτεία και ο ΟΣΚ. Τον Μάρτιο όμως θα μπουν σε καινούργιο κτίριο. Υπομονή. Η ζημιά θα επισκευαστεί σε δυο-τρεις μέρες και θα επιστρέψουν στις αίθουσες. Στο μεταξύ ίσως χρειαστεί να κάνουν για μερικές ημέρες απογευματινή βάρδια» τόνισε ο δήμαρχος Πεύκων, Στέλιος Συμεωνίδης, που συναντήθηκε με το 15μελές.
Γονείς και μαθητές από την πλευρά τους αρνούνται να περάσουν σε απογευματινή βάρδια, έστω και για λίγες μέρες.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Νίκου Φωτόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου