12/10/10

Κινητοποιήσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν την Τρίτη τα συνδικάτα στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, βάζοντας σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Σαρκοζί καθώς αναμένεται η πλήρης έγκριση του σχετικού νόμου. 
Η πλήρης έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται για το τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση. 
Την Τρίτη προβλήματα θα υπάρξουν σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν θα είναι περιορισμένα. 
Περίπου το 50% των πτήσεων θα ακυρωθούν από το παρισινό αεροδρόμιο Ορλί και σχεδόν το 30% από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ. 
Ένα στα τρία τρένα TGV (υπερταχεία) θα κυκλοφορήσει στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα, ενώ θα πραγματοποιηθούν περίπου οκτώ από τα δέκα δρομολόγια των τρένων Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία. 
Περιορισμένα θα είναι και τα δρομολόγια του μετρό στην παρισινή πρωτεύουσα, ενώ αναμένονται και περιορισμένης έκτασης διακοπές ρεύματος στα δημόσια κτίρια. 
Οι διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια γάλλους. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ατονήσουν όμως τα συνδικάτα ελπίζουν οι κινητοποιήσεις να προσελκύσουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια που όπως λένε είχαν συμμετάσχει στις πορείες στις αρχές του μήνα.
Πηγή:
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου