12/10/10

Εγκεκριμένος από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ο ακρωτηριασμός!

Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ισχυρίζεται ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ. Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Κι όμως! Αυτό το μνημείο μισανθρωπισμού, αυτή η πρωτάκουστη εκδήλωση απανθρωπιάς, είχε την κυβερνητική έγκριση!
«...σας διαβιβάζουμε το αρ.Π04/3/293/15.9/2010 έγγραφο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ενημέρωσή σας». Αλλά το διαβιβασθέν από το υπουργείο Εργασίας δεν είναι άλλο από το έγγραφο του ΙΚΑ που προτείνει στους διαβητικούς να ακρωτηριαστούν και το οποίο τους διαβιβάστηκε, όπως αποδεικνύει το διαβιβαστικό του υπουργείου, αφού πρώτα έλαβε γνώση και το ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας!
 Ο ακρωτηριασμός των διαβητικών ως ...επιλογή οικονομικότερη (!) από το να τους παρασχεθούν ειδικά θεραπευτικά υποδήματα δεν είναι μια απόφαση μιας κάποιας επιτροπής του ΙΚΑ.
'Η τουλάχιστον δεν είναι απόφαση και θέση μόνο αυτής της επιτροπής.
Είναι κυβερνητική επιλογή!
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε τα αποκαλύπτει όλα! Η απάντηση του ΙΚΑ, ότι ...συμφέρει (!) ο ακρωτηριασμός τους έφτασε στους διαβητικούς μέσω του υπουργείου Εργασίας!
Το υπουργείο Εργασίας ήταν που με δικό του έγγραφο - με ημερομηνία 24/9/2010 και με «Αριθμό Πρωτοκόλλου: Φ.40021/24308/2687» - ανέλαβε να κοινοποιήσει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη το έγγραφο του ΙΚΑ περί του ακρωτηριασμού τους!
Η απάντηση ότι ...λόγω κόστους (!) ενδείκνυται ο ακρωτηριασμός τους διαβιβάστηκε στους διαβητικούς - με όλους τους τύπους - από το υπουργείο Εργασίας!
Ηξεραν τα πάντα! Το υπουργείο Εργασίας ήξερε - και ενέκρινε - τα πάντα! Η κυβέρνηση ήξερε - και ενέκρινε - τα πάντα!
Τα υπόλοιπα του Σπυρόπουλου περί ...«λάθους», το μόνο που επιβεβαιώνουν, μπροστά στο μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς κτηνωδίας, είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλασικής περίπτωσης εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής όπου
ισχύει απόλυτα η ρήση του Μέτερνιχ:
«Αυτό είναι κάτι περισσότερο από έγκλημα. Είναι λάθος»!
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου