15/10/10

Τί θέλουν πάλι τα κωλόπαιδα

Ανήσυχη η κυβέρνηση για τον αναβρασμό που εντείνεται στα σχολεία ετοιμάζει την άμυνά της με "αγανακτισμένους γονείς", ρουφιάνους και αστυνομικούς και ενοχοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών υποστηρίζοντας ότι υποκινούνται πολιτικά. Ακόμα κι αν η νεανική ξεγνοιασιά και αμεριμνησία προστατεύει τους μαθητές από τη μαυρίλα που μας έχει πλακώσει, δεν έχουν άραγε λόγους καθαρά σχολικούς να φωνάζουν οι μαθητές;
Δυο - τρία περιστατικά μαζεμένα, στον χώρο της Παιδείας, εμπεριέχουν το σύνολο της πολιτικής του Μνημονίου και των άμεσων παρενεργειών του. 
Στα Λιόσια, το Λύκειο στεγάζεται σε κοντέινερ από το 1999, 11 χρόνια δηλαδή, κατά τη διάρκεια των οποίων η "ισχυρή Ελλάδα" διοργάνωσε Ολυμπιακούς αγώνες. Το σχολείο έχει κτιστεί, αλλά δεν παραδίδεται από τον κατασκευαστή, που παραμένει απλήρωτος, καθώς το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό προκειμένου να παρουσιάσει επιδόσεις στην περικοπή των δαπανών του "σπάταλου κράτους". 
Στη Θεσσαλονίκη, η δημόσια αλλά με ιδιωτικό μάνατζμεντ εταιρεία φυσικού αερίου έκοψε τη θέρμανση σε περισσότερα από 20 σχολεία. Οι πόροι τους οποίους διαχειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές κατ' εφαρμογή του Μνημονίου έχουν μειωθεί στο μισό με αποτέλεσμα το κόστος της θέρμανσης να οδηγεί τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα σχολεία δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. 
Το ψηφιακό σχολείο της κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει Ίντερνετ επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει τον λογαριασμό του ΟΤΕ...
Πηγή: Αυγή, Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου