15/10/10

Δραματικό SOS για τη θέρμανση των σχολείων

Μειώθηκε σημαντικά η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών 

 Χωρίς θέρμανση και βασικά υλικά για την ασφάλεια και την υγιεινή κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία, καθώς η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μειώθηκε σημαντικά για τη φετινή χρονιά. 
Οπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, πάρα πολλά σχολεία, και ιδιαίτερα αυτά στη Β. Ελλάδα, που πρέπει να ανοίξουν από τώρα τα καλοριφέρ, θα μείνουν χωρίς θέρμανση ακόμη και ηλεκτρικό ρεύμα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι σχετικοί λογαριασμοί.


Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών δηλώνουν ότι η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, διότι μέχρι σήμερα τους έχει δοθεί μόνο η πρώτη δόση για το οικονομικό έτος 2010, με αποτέλεσμα: οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν περικοπές δαπανών, που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών (αναγόμωση πυροσβεστήρων, καθαριστικά, απολυμάνσεις κ.λπ.).
Επίσης οι προμηθευτές ασκούν μεγάλες πιέσεις για αποπληρωμή των χρεών, αφού τους οφείλονται χρήματα από το προηγούμενο σχολικό έτος (πετρέλαιο, γραφική ύλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, φυσικό αέριο κ.λπ.). Μαζί με αυτά δεν έχουν πληρωθεί ούτε και οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές δάσκαλοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και αναγκάζονται να συντηρούνται από τις οικογένειές τους .
Πηγή: Έθνος, Ν. ΤΡΙΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου