26/10/10

ΔΟΕ - Παζάρια και αθώωση της κυβερνητικής πολιτικής

Δεν είχε ...αποτέλεσμα το πρώτο παζάρι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με την κυβέρνηση. Η ηγεσία της ΔΟΕ ζήτησε συνάντηση από το υπουργείο Παιδείας για το «νέο» μισθολόγιο. Τίποτα άλλο δεν απασχολεί τη ΔΟΕ αυτή την περίοδο απ' το να επιδιώξει συντεχνιακά να βάλει το θέμα του μισθολογίου, ενώ οι εκπαιδευτικοί - όπως και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι - ζουν τις συνέπειες των περικοπών της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της μειωμένης χρηματοδότησης στα σχολεία, αλλά και τα πρώτα μέτρα του «νέου» σχολείου της αγοράς. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, απ' την περασμένη βδομάδα, είχε δηλώσει ότι δε συμμετέχει σε αυτά τα παζάρια της ηγεσίας της Ομοσπονδίας με την κυβέρνηση, που αποπροσανατολίζουν και αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική.
Απ' τη χτεσινή συνάντηση η ηγεσία του υπουργείου είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί και ...συνεννοήσιμη. Η ΔΟΕ έδωσε πάσα στην υφυπουργό Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου να δηλώσει ότι«το ενιαίο μισθολόγιο έχει στόχο την άρση αδικιών. Πρέπει να αρθεί η μισθολογική αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί εντός του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος». Με το λεγόμενο «νέο» μισθολόγιο προμηνύονται περικοπές στους μισθούς και σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, δηλαδή - π.χ. στην εκπαίδευση - θα «μετριέται» και με όρους «ανταγωνιστικότητας» το έργο των δασκάλων και των καθηγητών. Η εξέλιξη αυτή, όσον αφορά το σχολείο, «δένει» άψογα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό της «αγοράς».
Η ΔΟΕ, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση, εκτίμησε ότι «δε δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις» για το «νέο» μισθολόγιο και για άλλα θέματα που έθεσε. Παρ' όλα αυτά την «εξυπηρέτηση» στην κυβέρνηση την έκανε...
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου