13/10/10

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: η Ασία αφήνει πίσω τις ΗΠΑ

Αρκετές ασιατικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αν η Ουάσινγκτον δεν παράσχει περισσότερα κίνητρα στις επιχειρήσεις.

«Οι ΗΠΑ, κάποτε ηγετική δύναμη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, απειλούνται από την Ινδία, τη νότιο Κορέα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες γιατί δεν παρέχουν αρκετά κίνητρα για την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την αύξηση της ζήτησής τους», τόνισε ο Ravi Viswanathan, εκπρόσωπος της New Enterprise Associates, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.
«Αυτές οι χώρες ξεπέρασαν τις ΗΠΑ στην ανάπτυξη ηλιακής και αιολικής τεχνολογίας», προσέθεσε.

Η Κίνα ήδη ελέγχει περισσότερη από τη μισή αγορά ηλιακών πάνελ, ενώ οι εταιρείες της δραστηριοποιούνται στην εξαγωγή ανεμογεννητριών.
Δεδομένου ότι η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε το νομοσχέδιο για το κλίμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν τη θέσπιση νόμων που θα δημιουργήσουν ζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Σημειώνεται εξάλλου ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με το αν θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για το κλίμα που θα δημιουργήσει αγορά άνθρακα, αποθαρρύνει τις επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου