13/10/10

Η πολλή τηλεόραση κάνει κακό στα παιδιά

Ξέραμε ότι γενικά η τηλεόραση δεν είναι και η καλύτερη δραστηριότητα που μπορεί να έχει κάποιος τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέραμε, και που τώρα μαθαίνουμε, είναι ότι η πολλή τηλεόραση βλάπτει την ψυχολογία των παιδιών. 

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τα παιδιά που ξοδεύουν ώρες μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης έχουν περισσότερες ψυχολογικές δυσκολίες από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους. 
Για την ακρίβεια αναπτύσσουν κοινωνικές φοβίες, υπερκινητικότητα, προβλήματα άγχους ή ακόμα και προκλητικές συμπεριφορές.
 

Οι ερευνητές εξέτασαν 1.013 παιδιά ηλικίας 10 ως 11 ετών και τους ζήτησαν να πουν πόσες ώρες την ημέρα  βλέπουν τηλεόραση. Οι απαντήσεις κυμάνθηκαν από 0 ως 5 ώρες.
Αργότερα, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με 25 ερωτήσεις για να καταλάβουν την ψυχολογική τους κατάσταση, ενώ πέρασαν εφτά μέρες φορώντας ένα επιταχυνσιόμετρο γύρω από τη μέση τους για να καταγραφεί το πόσο ασκούνται.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά που βλέπουν από δύο και πάνω ώρες τηλεόραση έκαναν μεγαλύτερα σκορ στο ερωτηματολόγιο, πράγμα που σήμαινε πως είχαν περισσότερα ψυχολογικά θέματα από τα άλλα.
Πηγή:
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου