18/10/10

Αυξάνει ραγδαία η ξενοφοβία στη Γερμανία

Από http://kapistri.blogspot.com

Μια νέα έρευνα για τους ακροδεξιούς στη Γερμανία έδειξε καταπληκτικά και ανησυχητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, που διενήργησε το ινστιτούτο  Φρίντριχ-΄Εμπερτ, οι ορολογίες  "αντιδημοκρατικό" και άλλες τέτοιεςπαρόμοιες που δείχνουν την αντίθεση στην ύπαρξη και συγκατοίκηση με αλλοδαπούς στη Γερμανία, γίνονται αποδεκτές από το κοινό, ενώ παλιότερα θεωρούνταν "αμαρτία" και "απαγορευμένες" να ακουστούν στις επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Γερμανών. 
Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση και τις περικοπές ορισμένων κοινωνικών προνομίων, οι Γερμανοί, ακόμα κι εκείνοι που δεν θα σκεφτόταν ποτέ να εκφέρουν κάτι εναντίον των αλλοδαπών "συμπολιτών" τους όλο και περισσότερο γίνονται αποκαλυπτικοί και ρίχνουν όλες τις αιτίες της μιζέριας στις υπάρχουσες και συχνά αυξανόμενες μάζες αλλοδαπών.
Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των Γερμανών που εκστομίζει με ευκολία  φράσεις όπως "οι αλλοδαποί ήρθαν να καταστρέψουν το κοινωνικό μας κράτος" ή ότι "οι πολλοί ξένοι είναι υπεύθυνοι που η Γερμανία θα καταστραφεί και θα εξαφανιστεί", ξεπερνά το τριάντα στα εκατό.  Επιπλέον ο ένας στους τέσσερις επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τις σκέψεις  της πλειοψηφίας και να ενώσει την πλατιά γερμανική κοινωνία. Αυτό ακούγεται λίγο επικίνδυνο, αν σκεφτεί κανείς ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα. Γεγονός είναι ότι σήμερα κανείς δεν ντρέπεται πλέον να πει, έξω από τα δόντια, ότι "δεν επιθυμεί"κι άλλους αλλοδαπούς στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου