16/10/10

Νέα Υόρκη: Στο Διαδίκτυο όσοι βασανίζουν τα ζώα

Πρωτοποριακή νομοθεσία για την προστασία των ζώων θα υιοθετήσει η Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, η κομητεία Suffolk, στο ανατολικό Long Island, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αναρτήσει στο Διαδίκτυο τον πρώτο ηλεκτρονικό κατάλογο με τα ονόματα, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση ζώων.
Όσοι από τους καταδικασθέντες δεν εγγραφούν στον κατάλογο, θα έρθουν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και ποινή φυλάκισης.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και οικογενειακής βίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο νομοθέτης του Suffolk, Jon Cooper.
«Σχεδόν όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι ξεκινούν με τον βασανισμό ζώων, οπότε κατά μια έννοια θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», προσέθεσε.
Όπως προαναφέρθηκε, η ηλεκτρονική λίστα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οπότε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος από τους γείτονές τους έχει καταδικαστεί για περιστατικό κακοποίησης ζώου.
Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που βασανίζουν ζώα συνηθίζουν να κλέβουν τα κατοικίδια των γειτόνων τους. Με τη νέα νομοθεσία που προωθείται, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο θα απαγορεύεται να αγοράζουν ζώα από pet shop, ή να τα υιοθετούν αδέσποτα από καταφύγια.
Οι οργανώσεις προστασία των ζώων ελπίζουν ότι ο νόμος που πέρασε ομόφωνα την Τρίτη στην κομητεία της Νέας Υόρκης θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Νέα Υόρκη συγκλονίστηκε από τη σύλληψη της Sharon McDonough, η οποία κατηγορείται ότι έθαψε γατάκια και περίπου 42 σκύλους στην αυλή της. Οι γείτονές της που είχαν χάσει τα κατοικίδιά τους φοβόντουσαν ότι τα είχε σκοτώσει ωστόσο όπως διαπιστώθηκε η διεστραμμένη McDonough αγόραζε τα κατοικίδια από pet shops ή τα έπαιρνε από καταφύγια αδέσποτων ζώων.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου