6/11/10

«Φακελωμένα» στο διαδίκτυο 9 στα 10 παιδιά στις ΗΠΑ ή αλλιώς Λαός ηλιθίων (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)

Πληροφορίες για τα ανήλικα παιδιά τους μοιράζονται με τους χρήστες του διαδικτύου 9 στις 10 Αμερικανίδες μητέρες, όπως αποκαλύπτει μελέτη για την εταιρεία ασφάλειας των πληροφοριών AVG. Συγκεκριμένα, το 92% των Αμερικανών παιδιών καταγράφει παρουσία στο διαδίκτυο πριν συμπληρώσει την ηλικία των 2 ετών.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNET, η εταιρεία συλλογής στοιχείων του...
διαδικτύου Research Now, μελέτησε 2.200 μητέρες μικρών παιδιών σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Η έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί γονείς εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση να μοιράζονται πληροφορίες για τα παιδιά τους σε σχέση με άλλες χώρες. Το 1/3 των Αμερικανίδων μητέρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως είχαν αναρτήσει φωτογραφίες των νεογέννητων παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Το 34% των Αμερικανίδων παραδέχτηκε, επίσης, ότι ανάρτησε υπερηχογράφημα των αγέννητων παιδιών τους. Το 73% σχεδόν των γονιών σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία απάντησε πως θα το σκεφτόταν αν θα αναρτούσε εικόνες των παιδιών online.
Ο επικεφαλής της AVG, J R Smith σχολίασε πως είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός ότι υπερήφανοι γονείς επιθυμούν να ανεβάσουν και να μοιραστούν φωτογραφίες των παιδιών τους με φίλους και συγγενείς. Συμβουλεύει, ωστόσο, τους γονείς να είναι προσεκτικοί, καθώς δημιουργούν ένα ψηφιακό ιστορικό για το νέο αυτό άνθρωπο, το οποίο θα τον ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου