21/11/10

Σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια για την πρώτη εικονογραφημένη έκδοση με τον Μπάτμαν

Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίρβιν, από την Καλιφόρνια, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς. Την Πέμπτη, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, ο... Μπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 492.000 δολαρίων. 

Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο 84χρονος σήμερα Ίρβιν. «Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο» δήλωσε.
«Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίρβιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες» δήλωσε ο Έντ Τζάστερ, της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία.

Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίρβιν για να αγοράσει το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων. Τότε ο Ίρβιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου