20/11/10

Τα παιδιά γράφουν τα δικαιώματά τους

Οι μικροί καλλιτέχνες δημιούργησαν βιβλία, εφημερίδες και ζωγράφισαν αφίσες για το πώς αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους  
Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα, χαρούμενες φωνές και χρώματα η αίθουσα εκδηλώσεων της Στοάς του Βιβλίου με αφορμή τη χθεσινή βράβευση από τη UNICEF μαθητών από νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας.

 1ο βραβείο: Νηπιαγωγείο «Σχολής Χατζήβεη» - Τμήμα Ν1
Με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού και τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του (20 Νοεμβρίου 1989) η UNICEF απένειμε τα βραβεία UNICEF 2010 σε σχολεία της χώρας αλλά και σε συνεργάτες της για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και του έργου της οργάνωσης.
ο βραβείο: Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» - Τάξη Ε’Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα παιδιά γράφουν & ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας μέσα από το οποίο τα παιδιά των δημοτικών δημιούργησαν βιβλία και εφημερίδες, ενώ των νηπιαγωγείων ζωγράφισαν αφίσες για το πώς τα ίδια αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους.
Η φιλία, η αλληλεγγύη, η υγεία και περίθαλψη, το σχολείο, το γέλιο και η χαρά είναι τα θέματα που ανέδειξαν τα παιδιά μέσα από τα έργα τους είτε αυτά ήταν ζωγραφιές είτε παραμύθια και ιστορίες.
Στη φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF για την πολύχρονη προσφορά τους στην προστασία των παιδιών, μέσω της σημαντικής υποστήριξής τους στα προγράμματα της οργάνωσης, η επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του μητρικού και νεογνικού τετάνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι εταιρείες Diners Club και Procter & Gamble.
Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου.
Τα σχολεία που βραβεύτηκαν
Νηπιαγωγεία:
1ο βραβείο: Νηπιαγωγείο «Σχολής Χατζήβεη» - Τμήμα Ν1, Αθήνα
2ο βραβείο: 2ο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου - 2ο Κλασικό Τμήμα,
3ο βραβείο: 9ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, Αθήνα
Διάκριση: 8ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βέροιας
Διάκριση: 9ος Παιδικός Σταθμός Αμπελοκήπων - 7Δ Δήμου Αθηναίων (ΔΒΑ)

Δημοτικά:
1ο βραβείο: Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» -Τάξη Ε’
2ο βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπακίου Δράμας - Τάξη Ε1
3ο βραβείο: 14/Θ Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κενταύρου Ν. Ξάνθης - Τάξη Ε1/Ε2/Ε3
Διάκριση: 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών - Τάξη Ε’
Διάκριση: 1ο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» - Τάξη Ε’

Πηγή: Έθνος (Στέλλα Κεμανετζή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου