19/11/10

«Ζωντανός» κουμπαράς...

Κουμπαράδες-γουρουνάκια (ξέρετε, από εκείνους που φέρουν σχισμή στη ράχη για τη ρίψη νομισμάτων και στρογγυλό άνοιγμα στη βάση για την εξαγωγή των αποταμιευθέντων) φτιαγμένους όχι από πηλό ή πορσελάνη (όπως συνηθίζεται αιώνες τώρα) αλλά από πραγματικά βαλσαμωμένα γουρουνάκια πουλάει ο ιστότοπος TheCheeky.com, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των φιλοζωικών οργανώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, πρόκειται για χοιρίδια τα οποία πέθαναν από φυσικά αίτια και εν συνεχεία, βαλσαμώθηκαν, προτού υποστούν ειδική επεξεργασία κουμπαροποίησης (διαδικασία για την οποία χρειάζονται από 6 έως 12 μήνες).
Όσο για την τιμή του κάθε «γουρουνιού», αυτή μάλλον απαιτεί χρόνια αποταμίευσης καθώς ανέρχεται σε… 4.000 δολ. (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής).
Δεδομένου του υψηλού κόστους, δεν είναι να απορεί κανείς που μέχρι στιγμή δεν έχει πουληθεί ούτε ένας κουμπαράς. Οι φιλοζωικές οργανώσεις από τη μεριά τους, αντιδρούν καταγγέλλοντας πως τέτοιου είδους προϊόντα «ευτελίζουν τη ζωή» ενώ εκφράζουν αμφιβολίες και για τα «φυσικά αίτια» θανάτου των ζώων.
Πηγή: Έθνος/Σκαφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου