12/11/10

Κατάληψη σε σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών - Απεργία διδασκόντων στο ΕΜΠ

Περισσότερες από δέκα σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών τελούν υπό κατάληψη, ύστερα από αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων. 

Συγκεκριμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεση τους στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη ανώτατη εκπαίδευση, ενώ για τον ίδιο λόγο, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου.
Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή πραγματοποιήσαν, την Πέμπτη, φοιτητές, αντιδρώντας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στα οικονομικά μέτρα.

Κλειστό θα παραμείνει και την Παρασκευή το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς ο σύλλογος διδασκόντων στο ίδρυμα αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.
Σε απεργία κατήλθαν την Πέμπτη και οι πανεπιστημιακοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Την ίδια στιγμή και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων κηρύσσουν «ηλεκτρονικό πόλεμο» στο υπουργείο Παιδείας. Μέσω ιστοσελίδων, το ένα μετά το άλλο τα ιδρύματα της χώρας ξεκινούν παράλληλο διάλογο για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στην Αθήνα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου