28/11/10

«Ρωσικής προέλευσης» η ανάκαμψη στην αγορά τέχνης

Στους εύπορους Ρώσους στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη οι οίκοι δημοπρασιών του Λονδίνου, οι οποίοι ευελπιστούν ότι οι αγοραπωλησίες έργων τέχνης θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν τις παλιές καλές εποχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα κέρδη από τις δημοπρασίες έργων τέχνης θα ανέλθουν σε καλά επίπεδα, παρότι οι τιμές πώλησης των έργων στην Ευρώπη διατηρούνται χαμηλά σε σύγκριση με τα αστρονομικά ποσά που καταβάλλουν οι Κινέζοι συλλέκτες για τα κινεζικά έργα τέχνης σε δημοπρασίες από το Χονγκ Κονγκ έως το Λονδίνο.
«Η προσφορά έργων τέχνης αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη απ ό,τι δύο χρόνια πριν αλλά πιστεύω ότι αυτή η τάση αλλάζει», σχολιάζει στο Reutersο Τζο Βίκερι, επικεφαλής του τμήματος ρωσικής τέχνης του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο. «Η σταθερότητα έφερε πίσω τον κόσμο, ενώ οι τιμές διατηρούνται σταθερές».
Οι ειδικοί του Sotheby's υπολογίζουν ότι θα αντλήσουν περισσότερα από 12 εκατ. λίρες εμφανώς λιγότερα από τα 19,4 εκατ. λίρες των περσινών δημοπρασιών. «Αισθανόμαστε συγκρατημένη αισιοδοξία», σημείωσε ο Βίκερι, εξηγώντας ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν σταθερά και υπάρχει μια αυξημένη αισιοδοξία στην αγορά».
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου