20/11/10

Οι κοριοί κατακτούν και το Παρίσι

Η εισβολή των κοριών έχει αναστατώσει εδώ και µερικές εβδοµάδες τη Νέα Υόρκη. Οπως φαίνεται όµως, τα µικροσκοπικά ζωύφια βρήκαν τον τρόπο να κατακτήσουν και το Παρίσι. Εως τρία χρόνια πριν, οι «punaises de lit» ήταν ένα σπανιότατο θέαµα στην πόλη του Φωτός, το οποίο απασχολούσε ελάχιστα τις υγειονοµικές υπηρεσίες του δήµου. Από τότε όµως έχουν αλλάξει πολλά. Σύµφωνα µε υπάλληλο στην υγειονοµική υπηρεσία του δήµου του Παρισιού, οι δηµοτικοί κυνηγοί των κοριών χρειάστηκε να επέµβουν σε περισσότερα από 600 µέρη µόνο το 2010, αριθµός που σηµατοδοτεί µια κατακόρυφη αύξηση σε σχέση µε τον προηγούµενο χρόνο. Επισήµως, οι δηµοτικές αρχές υποβαθµίζουν το ζήτηµα αποφεύγοντας να χρησιµοποιήσουν τον όρο «εισβολή».
Οι εξολοθρευτές των κοριών ωστόσο υποστηρίζουν ότι τα ζωύφια όχι µόνο εξαπλώνονται µε κινηµατογραφική ταχύτητα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά ότι επιπλέον έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και σε άλλες πόλεις της γαλλικής επικράτειας. «Ας πούµε ότι η εισβολή άρχισε το 2007», δηλώνει ο Ρεϊνάλντ Μπουντέ, ιδιοκτήτης εταιρείας εξολόθρευσης εντόµων στο Παρίσι. «Εως τότε είχαµε δέκα κλήσεις για κοριούς τον χρόνο.
Σήµερα είναι περισσότερες από εκατό. ∆εχόµαστε όλο και περισσότερες παραγγελίες απ’ όλη τη χώρα».
Τουρίστες - φορείς  Οι γάλλοι ειδικοί πιθανολογούν ότι οι κοριοί εισέβαλαν στο Παρίσι χρησιµοποιώντας ως πολιορκητικούς κριούς τους αµερικανούς και καναδούς τουρίστες. Οι κοριοί ενδηµούν σε υφάσµατα και τρέφονται µε ανθρώπινο αίµα.
Το πρόβληµα στο Παρίσι απέκτησε διαστάσεις όταν ο ραδιοφωνικός σταθµός France Info µετέδωσε ότι σε πολλά ξενοδοχεία κατοικούν όχι µόνο άνθρωποι αλλά και κοριοί. Κι αυτό που φοβούνται πολλοί στην πόλη του Φωτός είναι ότι εκτός από τον κνησµό που προκαλούν, οι κοριοί θα διώξουν και τους τουρίστες.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου