7/11/10

Η έκρηξη πωλήσεων στα αυτοκίνητα «καταστρέφει» την Κίνα

Η σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, σύμφωνα με έκθεση του κινεζικού υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ρύπανση.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 1/3 από τις 113πόλεις που εξετάστηκαν πέρυσι δεν πληρούσε τα εθνικά πρότυπα για την ποιότητα του αέρα, γεγονός που οφείλεται στο ότι τα αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 170 εκατομμύρια.
«Όλα τα προβλήματα συνδέονται με τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, που αυξήθηκαν κατά 51 εκατομμύρια τόνους το 2009», υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 46% το 2009, ενώ αναμένεται επιπλέον αύξηση της τάξης του 25% μέχρι το τέλος του 2010.

Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος εξήγγειλε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη μείωση των εκπομπών από τα αυτοκίνητα.
Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Δράσης της Κίνας για την πενταετία 2011 – 2015, που υιοθετήθηκε τον περασμένο μήνα, καλεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επικεντρωθούν στην έρευνα νέων οχημάτων, περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον, όπως τα υβριδικά.
Πηγή:  econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου