8/11/10

Έρευνα για συσκευές ... εξοικονόμησης ενέργειας

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς εταιρειών διακίνησης ηλεκτρικών συσκευών ότι διαθέτουν συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας που οδηγούσε σε μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 50%. 
Οπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Γραμματεία με την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τη ΔΕΗ, οι σχετικοί ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι καμία μείωση δεν επιφέρουν στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον οκτώ εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου και να διαφημίζουν τέτοιες συσκευές με το συγκεκριμένο ισχυρισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, γίνεται ακόμα και επίκληση δημοσίων εγγράφων που δημιουργούν την ανακριβή εντύπωση ότι υπάρχει και έγκριση δημόσιων φορέων για την υποτιθέμενη ιδιότητα αυτών των συσκευών. Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου