9/11/10

Κατέρρευσε αρχαίο κτίριο μονομάχων στην Πομπηία

Ηλικίας 2.000 ετών

Ένα κτίριο ηλικίας 2.000 ετών, το οποίο χρησιμοποιούσαν μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη στην αρχαία Πομπηία κατέρρευσε το Σάββατο, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός. Ιταλοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας στην Ιταλία κατέρρευσε λίγο μετά την αυγή, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός.
Οι υπεύθυνοι είδαν ότι είχε καταρρεύσει όταν άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο.
Σε αυτό το κτίριο πιστεύεται ότι συγκεντρωνόντουσαν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης.

Οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.
Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας Ρομπέρτο Σέτσι.
Ιστορικοί της τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών παγκοσμίως, χρειάζεται καλύτερη συντήρηση.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου