26/11/10

Οργασμός κατά αποχής σε προεκλογικό βίντεο καταλανών Σοσιαλιστών


Αιτία η προκλητική αδιαφορία των ψηφοφόρων για τις περιφερειακές εκλογές

Στη Βαρκελώνη το δικαίωμα ψήφου είναι μια ηδονή που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε... οργασμό, σύμφωνα τουλάχιστον με το καινούργιο προεκλογικό βίντεο της Νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας, όπου μια νεαρή Καταλανή προσπαθεί να μας πείσει ότι η ψήφος είναι εξίσου απολαυστική με το σεξ. 
Η ψηφοφόρος μπαίνει στο εκλογικό τμήμα έχοντας στα χέρια της το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας, πλησιάζει στην κάλπη και την ώρα που τοποθετεί τον φάκελο στην κάλπη έρχεται σε οργασμό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής! Στο τέλος της διαφήμισης εμφανίζεται μια φράση στα καταλανικά που λέει «Votar es un plaer» (Η ψηφοφορία είναι ηδονή). 
Το σποτ προσπαθεί να καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά αποχής ανάμεσα στους νέους Καταλανούς, προτρέποντάς τους να πάνε να ψηφίσουν στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 28 Νοεμβρίου. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν έφτασαν σε... πολιτικό οργασμό με το διαφημιστικό σποτ, βλέποντάς το ως επίθεση στην αξιοπρέπεια των γυναικών. «Είναι ένα σκληρό βίντεο που πολύ αμφιβάλλω για το κατά πόσο ωθεί όντως τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντηρητικού Κόμματος της Καταλωνίας 
Γιόσεπ Αντονι Γέιδα. 
Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας Χοσέ Μοντίγια συντάχθηκε στο πλευρό της Νεολαίας επισημαίνοντας με νόημα πως «αν αυτό το βίντεο ενθαρρύνει τους εκλογείς στο να ψηφίσουν, τότε είναι καλό». 
Αντιθέτως, ο ηγέτης του Πράσινου Κόμματος της Καταλωνίας Ζοάν Χερέρα αντιμετώπισε με περισσότερο χιούμορ το σποτ, δηλώνοντας πως «είναι αδύνατον κάποιος ψηφοφόρος να έρθει σε οργασμό κοιτώντας οποιονδήποτε υποψήφιο, συμπεριλαμβανομένου και εμού».Το βέβαιο είναι ότι, ενώ κι άλλες χώρες αναζητούν διάφορους τρόπους για να «σπρώξουν» τους πολιτικά απαθείς ψηφοφόρους στην κάλπη, αναμφίβολα η καταλανική Σοσιαλιστική Νεολαία κερδίζει το (άτυπο) βραβείο έμπνευσης και πρωτοτυπίας. 
«Προσβλητικό για τις γυναίκες»
Το επίμαχο βίντεο δεν επικρίθηκε μόνο από τη συντηρητική αντιπολίτευση, αλλά και από τους «αδελφούς» Σοσιαλιστές! «Αν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα, να είστε σίγουροι ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρόκειται για μια παραπλανητικήδιαφήμιση, που προσβάλλει τις γυναίκες» δήλωσε η Σοσιαλίστρια υπουργός Ισότητας της Ισπανίας Βιβιάνα Αϊντο. «Καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν σεβασμό στις γυναίκες και να ενεργήσουν υπεύθυνα» τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Υγείας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Λέιρε Παχίν.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου