20/11/10

Αντιδράσεις για τα θρησκευτικά

Αποφασισμένη να αντιδράσει εμφανίζεται η Ιεραρχία σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας καταστήσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και θεωρείται πιθανόν ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση. 
Με βάση τις ίδιες πηγές, μητροπολίτες επεσήμαναν ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να αποδεχτεί μεταβολή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και ότι αυτό πρέπει να παραμείνει ομολογιακό.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μητροπολίτης φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει διαμόρφωση εθνικής συνείδησης και δεν πρέπει η Εκκλησία «να αποστεί από την επιταγή του Συντάγματος». Ο ίδιος μητροπολίτης φέρεται να είπε ότι αν το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει το μάθημα προαιρετικό «θα βρει απέναντί του κλήρο και λαό».

Στο θέμα είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είπε ότι όλα αυτά που γράφονται για πιθανή αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος έχουν αναστατώσει την Ιεραρχία: «Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος.
Σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου τονίζεται ότι «είναι αδήριτη η ανάγκη να μην εκχωρηθεί ή να αναθεωρηθεί από τη δημόσια εκπαίδευση η θρησκευτική αγωγή στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας».
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου