8/12/10

Αποχή μαθητών στο 1ο Λύκειο Θερμαϊκού

Σε ένα δρόμο - «καρμανιόλα» ξεχύνονται καθημερινά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, οι 285 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού. Για να φτάσουν στη στάση του αστικού λεωφορείου, τα παιδιά διασχίζουν οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας, στο 18ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας. Οι υπερβολικές ταχύτητες, που αναπτύσσουν οι οδηγοί, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, οι οποίοι απείχαν χτες από τα μαθήματά τους ζητώντας τη λήψη μέτρων. Την περασμένη άνοιξη μία 17χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο και να μεταβεί στη στάση των λεωφορείων.
Αν και έχουν σταλεί έγγραφα σε όλους τους αρμοδίους, ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα. «Τα παιδιά διασχίζουν κάθε μεσημέρι έξι βασικές και δύο βοηθητικές λωρίδες για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, απ' όπου περνάνε τα αστικά λεωφορεία», ανέφερε στον «Α» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, Νίκος Χαχούμης, εξηγώντας πως τα παιδιά κινδυνεύουν.
«Συναντηθήκαμε με το νέο διοικητή της Τροχαίας Θέρμης, ο οποίος υποσχέθηκε πως από τη Δευτέρα θα έρχεται ένα περιπολικό το μεσημέρι με αναμμένο φάρο μπροστά στο σχολείο. Ενας αστυνομικός θα ρυθμίζει την κυκλοφορία, ώστε να περνούν τα παιδιά απέναντι», τόνισε ο κ. Χαχούμης και πρόσθεσε: «Ζητάμε να γίνει και πάλι η μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία της νομαρχίας, όπως συνέβαινε και πριν από δύο χρόνια».
Πηγή:  Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου