8/12/10

«Μαθητές, μένουμε Ελλάδα»

Εγκύκλιο με την οποία θα προτρέπει τα σχολεία να προτιμήσουν ελληνικούς προορισμούς στις πολυήμερες και κυρίως τις πενθήμερες εκδρομές θα αποστείλει η υπουργός Παιδείας. 
Αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα που δέχτηκε πρόσφατα από τη ΓΣΕΒΕΕ η κ. Διαμαντοπούλου, όπως είπε στην εκπομπή «Ωρα Μέγκα», χθες το πρωί, τις επόμενες ημέρες θα στείλει εγκύκλιο στα σχολεία, ώστε οι καθηγητές να ενθαρρύνουν τους μαθητές σε εκδρομές εσωτερικού. Παράλληλα, όμως, θα επιδιώξει ώστε να γίνουν συστάσεις προς όλους όσοι εμπλέκονται στον λεγόμενο εσωτερικό σχολικό τουρισμό ώστε να προβούν και στις δέουσες προσφορές. «Πρέπει να βοηθήσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια εκπομπή, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν τα πανεπιστήμια και με στρογγυλεμένες διατυπώσεις επιχείρησε να αμβλύνει τις έντονες διαφορές με τους πανεπιστημιακούς αλλά και τις διοικήσεις.

Για το μοντέλο διοίκησης: η πλειοψηφία του συμβουλίου θα είναι εκλεγμένοι ακαδημαϊκοί. Το ίδιο το ίδρυμα θα επιλέγει τις προσωπικότητες εκτός ιδρύματος που θα συμμετέχουν. Ο δε πρύτανης δεν θα διορίζεται. Θα γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι ενδιαφερόμενοι θα περνούν από δημόσια ακρόαση από τη Σύγκλητο. Φοιτητές και καθηγητές, μέσω του Διαδικτύου, θα παρακολουθούν την ακρόαση των υποψηφίων και η Σύγκλητος θα γνωμοδοτεί για την τελική απόφαση.
Για την προοπτική μονοετών, διετών σπουδών: πρόκειται για προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης.
Για τον χωροταξικό ανασχεδιασμό: είναι αναγκαίος. Εχουμε 499 τμήματα! Στο Πάντειο υπάρχει τμήμα χωρίς φοιτητές.
Για τα ηλεκτρονικά συγγράμματα: μέχρι τώρα εμφανίζονταν 450 χιλιάδες φοιτητές που χρειάζονται βιβλία, τώρα καταγράφηκαν 250 χιλιάδες.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Α.ΑΝΔΡ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου