3/12/10

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο για να δανειστούν βιβλίο!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο για να δανειστούν βιβλίο!
Σε παραβίαση του ασύλου προχώρησαν την Τρίτη το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ένστολοι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ». Με πλήρη εξάρτυση εισήλθαν με μηχανή στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης με σκοπό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το δανεισμό ενός βιβλίου.
Το παραπάνω βέβαια περιστατικό μόνο γκάφα και απροσεξία δεν μπορεί να θεωρηθεί σε μια περίοδο που υπάρχει αγωνιστικός αναβρασμός, συντελούνται αγωνιστικές διεργασίες στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στο μνημόνιο σφαγής των νεολαιίστικων και λαϊκών δικαιωμάτων.
«Αέρα» για τέτοιες προκλητικές ενέργειες εισβολής των αστυνομικών στα Πανεπιστήμια, που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δίνει άλλωστε ο ίδιος ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο που περιορίζει το άσυλο και μεθοδεύει την κατάργησή του, διακρίνοντας χωροταξικές εξαιρέσεις του ασύλου στα Πανεπιστήμια και αναγνωρίζοντας ως εχθρό το φοιτητικό κίνημα. Τέτοια σκηνικά αξιοποιούνται για να «πέσει σαν ώριμο φρούτο» η κατάργηση των δικαιωμάτων του λαού, όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου