29/12/10

«Κουμπούρες» και με τη βούλα χιλιάδες Αμερικανοί απόφοιτοι Λυκείου

Περίπου το ένα τέταρτο των αποφοίτων του Λυκείου στις ΗΠΑ που επιθυμούν να ενταχθούν στο στρατό αποτυγχάνουν στα βασικά τεστ εισαγωγής που εξετάζουν τις επιδόσεις τους στα αγγλικά, τα μαθηματικά και την επίλυση λογικών προβλημάτων, σύμφωνα με έκθεση της ομάδας που ασχολείται με την εκπόνηση ερωτήσεων που υποβάλλονται στους εξεταζόμενους, την Education Trust.
Στους περίπου 350 χιλιάδες απόφοιτους Λυκείου το 23% αποτυγχάνει στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο στρατό. «Τα δευτεροβάθμια σχολεία όπως αποτυγχάνουν να προετοιμάσουν ικανό αριθμό μαθητών του Λυκείου για τα Πανεπιστήμια ώστε να κάνουν κάποια καριέρα στην κοινωνία, έτσι ακριβώς τα δευτεροβάθμια σχολεία αποτυγχάνουν να προετοιμάσουν κατάλληλα τους νέους, και ειδικότερα τους μαύρους, και για μια στρατιωτική καριέρα», εκφράζει τη λύπη της η Education Trust.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται ότι, όσον αφορά την αποτυχία στα εισαγωγικά τεστ, οι λευκοί μαθητές αποτυγχάνουν σε ποσοστό 16%, οι ισπανόφωνοι σε ποσοστό 29% και οι μαύροι σε ποσοστό 39%. «Τα αποτελέσματα αυτά καταρρίπτουν το βολικό μύθο, ότι οι μαθητές που αποτυγχάνουν στο Λύκειο έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να τα καταφέρουν στο στρατό», δήλωσε η πρόεδρος της Education Trust, Κέιτι Χέικοκ.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου