10/12/10

Δημοσιεύτηκε η τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον

Μια σπάνια συνέντευξη του Τζον Λένον δημοσιεύεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένη- από το περιοδικό «Rolling Stone» προς τιμήν των 30 χρόνων από το θάνατο του Τζον Λένον στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επί εννέα ώρες συζήτηση του «σκαθαριού» με τον Τζόναθαν Κοτ ήταν η τελευταία έντυπη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζον Λένον πριν τον τραγικό του θάνατο από πυροβολισμό φανατικού θαυμαστή του στη Νέα Υόρκη.
Λίγο μετά τη δολοφονία του τραγουδιστή και τραγουδοποιού των Beatles, το περιοδικό δημοσίευσε αποσπάσματα της μοναδικής αυτής συνέντευξης, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η συνέντευξη δημοσιεύεται ολοκληρωμένη, καθώς ο Τζόναθαν Κοτ δεν είχε απομαγνητοφωνήσει ολόκληρες τις κασέτες.

«Όταν πριν κάποιους μήνες τακτοποιούσα ένα συρτάρι μου για να βρω κάτι αρχεία, έπεσα πάνω σε δύο κασέτες με ετικέτα «John Lennon, December 5th, 1980» (Τζον Λένον, 5 Δεκεμβρίου 1980).
«Έχουν περάσει 30 χρόνια από την τελευταία φορά που τις άκουσα και όταν τις έβαλα να παίξουν ήταν εντελώς ζωντανές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη συναυλία του, ο Τζον Λένον εξαπολύει επίθεση στους θαυμαστές και κριτικούς που τον επέκριναν για την 5ετή απουσία του από τη μουσική.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου