8/12/10

Μειώθηκε ο αριθμός μεταναστών που δέχεται η Αυστραλία

Ανησυχίες εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος.
Μεγάλη μείωση σημείωσε ο αριθμός των μεταναστών που δέχεται η Αυστραλία με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κόσμος να εκφράζει ανησυχίες πως αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αυστραλιανή οικονομία.
Κατά το τελευταίο οικονομικό έτος η Αυστραλία δέχθηκε 210.000 μετανάστες έναντι 324.000 τον προηγούμενο χρόνο κυρίως επειδή έγινε πιο αυστηρή η χορήγηση βίζας σε εργαζόμενους και ξένους φοιτητές.
Η μείωση του αριθμού των μεταναστών αποτελεί και επιθυμία της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, που έχει κάνει λόγο για «συγκρατημένη αύξηση» .
Όμως ο επιχειρηματικός κόσμος διαμαρτύρεται.
Ο Γκρεγκ Τζέιμς από το Commonwealth Securities λέει πως οι εργοδότες κουνούν το κεφάλι τους με απελπισία.

«Δεν μπορούν να βρουν εργατικά χέρια λόγω της μείωσης της μετανάστευσης σε ποσοστό 35%. Αυτό επιβραδύνει και την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα η μείωση της μετανάστευσης να οδηγήσει και σε νέα άνοδο των επιτοκίων» είπε ο κ. Τζέιμς.
Άλλα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες δείχνουν πως λόγω της υψηλής αξίας του δολαρίου Αυστραλίας η τουριστική κίνηση προς το εξωτερικό αυξήθηκε 15%.
Πάντως άνοδο 5% παρουσίασε και ο τουρισμός προς την Αυστραλία. Οι Αυστραλοί εκτιμούν πως οι εκπομπές που θα κάνει από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη η Όπρα Γουίνφρι θα αυξήσει την τουριστική κίνηση προς την Αυστραλία.
Πηγή:  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου